Vrouwen krijgen zin in sex na het eten van kaas

Nederlanders staan wereldwijd bekend als echte kaaseters, in ons land wordt jaarlijks zo'n 650 miljoen kg kaas gemaakt. Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat kaas stimulerend kan werken voor het sexleven. In kaas zit namelijk Fenylethylamine (PEA), een chemische stof wat een organische verbinding maakt met een lichaamseigen stof. Dezelfde stof wordt in het lichaam zelf ook aangemaakt wanneer mensen verliefd zijn. Volgens onderzoek zit er tien keer meer PEA in kaas dan in chocolade. Vooral na het eten van Boursin of een stukje Goudse kaas krijgen vrouwen meer zin in sex.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fenylethylamine is een van de 6 liefdeshormonen die wij kennen.

Adrenaline, dopamine en fenylethylamine maakt je euforisch wat zorgt voor het gelukkige gevoel tijdens verliefdheid. Endorfine, oxytocine en vasopressine geven een langdurig gevoel van geluk. In totaal zijn dit de 6 liefdeshormonen die allemaal een positief stimulerende werking hebben.

Terug naar weetjes


Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK