Wat is speeddating?

Tegenwoordig maken veel mensen gebruik van speeddating. Het is een moderne vorm van daten en het wordt in Nederland al ruim 7 jaar toegepast. Speeddaten wordt over het algemeen steeds meer geaccepteerd en het draagt ook de naam: "fastdaten, sneldaten". Vooral in de randstad en grotere steden wordt actief aan speeddating gedaan. Bij speeddating gaat het erom dat je binnen een korte tijd meerdere gesprekspartners treft. Speeddating is leuk om te doen en het is een veilige manier van daten omdat dit over het algemeen georganiseerd verloopt middels speeddate events.

Er bestaan verschillende vormen van speeddating o.a. in het donker of voor speciale categorieen zoals: "senioren , homo's, lesbiennes etc" of voor een ander doel.


De deelname.....

Allereerst meld je je aan bij de organisator van een speeddate evenement. Dit kan door gewoon op google te kijken en het woord speeddate in te voeren. Een ruim aanbod van events komen naar boven. Uiteraard is er een event te vinden in de buurt van je eigen woonomgeving.

Bij aankomst op de dag van speeddaten krijg je een matchkaart, een badge met je naam of nummer en vaak een welkomstdrankje. Een korte uitleg wordt gegeven door de organisatie voordat je van start kan gaan. Op de matchkaart staan namen of nummers van de dates die je gaat zien.  De bedoeling is om na een gesprek aan te kruisen bij de naam of het nummer of je de persoon nog een keer wilt zien of niet. Ook is er ruimte voor het maken van aantekeningen.

Het verdere verloop....

Voor het gemak praat ik nu even over mannen en vrouwen die daten.

Op de speeddate avond ontmoet je meestal rond de 20 - 30 personen waarmee je het gesprek aangaat. Het begint met nummer 1 die bij tafel 1 gaat zitten en zo de andere nummers opvolgend. Daar treft de man de vrouw voor een gesprek. De gesprekstijd bedraagt afhankelijk van het event tussen de 3 tot 7 minuten. Aan het eind van de gespreksduur krijgt de zaal een (bel)signaal te horen. De vrouw blijft aan tafel zitten en de mannen schuiven één plaats op. Na het gesprek bepalen de vrouw en man voor zichzelf of ze hun gesprekspartner nog een keer willen zien en vullen dit in op de matchkaart. Meestal is er na 8 dates even een pauze, een ideale tijd om even de balans voor jezelf op te maken en de dates nog even de revue te laten passeren. Eventueel kan je je dating-strategie aanpassen op de komende dates en nog een borrel nemen. Als uiteindelijk alle dates aan bod zijn geweest dan levert iedereen zijn/ haar matchkaart in bij de organisatie. De gemaakt aantekeningen mag je houden die later van pas kunnen komen als je een match hebt. Daarna is er ruimte om in het algemeen nog wat na te praten onderling in de ruimte. 

Hoe gaat het verder na een match?

De organisatie bekijkt of er een match heeft plaatsgevonden aan de hand van de matchkaarten. Als beide gesprekspartners een ja hebben ingevuld op de matchkaart na het gesprek dan is er sprake van een match en kunnen ze elkaar nogmaals zien. De organisatie stuurt beide gesprekspartners een dag later de benodigde informatie om een vervolgafspraak te kunnen maken. De informatie bedraagt meestal een emailadres of een telefoonnummer van elkaar. Daarna is het aan de personen zelf of er contact gemaakt wordt en een vervolgdate gepland wordt. De taak van de organisatie is dan voorbij.

Enkele tips tijdens het speeddaten...

  • Begin door jezelf te blijven, doe jezelf niet mooier voor dan je bent en wees eerlijk. Het is lastig om tijdens een latere date te onthouden wat je tijdens de speeddate avond allemaal verteld hebt. Een leugen is lastig in stand te houden.
  • Noteer voor jezelf wat je in een partner zoekt en probeer je speeddate aan jouw wensen te toetsen door het op een normaal verwoorde manier te vragen. 
  • Wees oprecht geïnteresseerd in je gesprekspartner, maak oogcontact en stel open vragen over bijvoorbeeld: een hobby, vrije tijds besteding, favoriete vakantiebestemming, muziekstijl, toekomstverwachting over 5 jaar
  • Ga verzorgd gekleed naar een speeddate. Trek kleding aan waarin je jezelf prettig voelt en die jezelf presenteren zoals je werkelijk bent. Let er ook op wat je eet vantevoren (geen knoflook ed.) en raak niet te beschonken tijdens de gesprekken.
  • Probeer ontspannen het gesprek in te gaan, praat rustig en niet te gehaast. Lukt het niet om ontspannen het gesprek in te gaan zeg het dan ook hoe je je voelt. Over het algemeen zal de tegenpartij dit waarderen en respecteren.

Werkt speeddaten wel?

Speeddaten is een goede manier om met elkaar in contact te komen en het werkt zeker. Gemiddeld gezien lukt het 80% om tot een match te komen, alleen de kans om echt je levenspartner te vinden ligt een stuk lager. Desalniettemin blijft het leuk om te doen zolang je niet al te hoge verwachtingen voor jezelf schept.

 

Heb je zin om te FLIRTEN kijk dan eens hier............


Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK