Mijn sfeerlicht Bologna

Sinds inmiddels een jaar ben ik in het bezit van een sfeerlantaarn van Lambretti. Ik moet zeggen ik ben er helemaal weg van. De lantaarn heeft een mooi uiterlijk wat betreft design en levert een grote bijdrage aan sfeer in de woonkamer. De lantaarn geeft tijdens het gebruik een aangename warmte af, wat ook weer scheelt in de stookkosten in huis.

Eerst had ik zo'n goedkoop knaken ding, als sfeerlantaarn waar ik snel spijt van kreeg. Die lantaarn had geen mooie vlam en vloog eerder in brand dan dat het een veilig licht gaf. Mijn advies is ook geef iets meer geld uit aan een goede lantaarn die wel veilig is, want het blijft vuur dat brand.

Lantaarn Bologna bij mij thuis

Ik wilde niet het risico lopen dat door zo'n ding mijn hele huis afbrand. Ik wil een veilig sfeerlicht waar ik ook bij weg kan lopen. Thuis heb ik beesten rondlopen die de lantaarn anders kunnen omgooien ik ben dus gebaat bij een lantaarn die een aardig gewicht heeft.

Uiteindelijk ben ik het internet gaan afstruinen naar een nieuwe lantaarn. Zo kwam ik bij gadgets&trends uit.

Bij home en design en dan doorklikken naar fire & emotion heb ik mijn lantaarn gevonden. Ik heb gekozen voor de Bologna omdat ik graag een groot sfeerlicht wil. Voorheen had ik in een andere woning een gashaard en ik wilde hetzelfde effect hebben als toen. Met de Bologna is het goed gelukt hetzelfde effect te bereiken. 

Op de website is er een keuze uit drie van groot naar klein:             Bologna:

Deze lantaarn heb ik zelf, deze is zeer geschikt voor grotere ruimtes. De afmetingen van deze lantaarn zijn: 27,7 cm breed, 27,7 cm diep en 48,4 cm hoog. Het is wel de duurste van de 3 lantaarns.

Siena:

Deze wordt in de horeca regelmatig gebruikt. De afmetingen van deze lantaarn zijn: 22 cm breed, 22 cm diep en 40,4 cm hoog.

Venezia: Dit is de kleinste lantaarn, wat meer rechthoekig van vorm. De anderen zijn echt vierkant van vorm. De afmetingen van deze lantaarn zijn: 22 cm breed, 15 cm diep en 40,4 cm hoog.

Bezorging:

De lantaarn werd helemaal vanuit Friesland naar mijn woning in noord Brabant gebracht. De bezorging werd persoonlijk gedaan omdat het glas van de lantaarn zelf kwetsbaar is tijdens transport. Dit laten ze niet over aan een algemene bezorgdienst om zeker te zijn dat alles klopt bij levering. Wanneer de lantaarn op zijn plek staat hoef je je geen zorgen te maken over het glas, want de lantaarn heeft een stabiele voet en het glas kan echt wel wat hebben.

Tip:

Een tip die ik je wil geven is, maak regelmatig de ruitjes schoon dan blijft het qua zicht netjes. Zelf heb ik dat in het begin nagelaten. Ondanks dat er zuivere bio-ethanol nodig is bij deze lantaarn hou je toch een klein beetje restaanslag op de ruitjes van de verbranding.

De bio-ethanol haal ik zelf bij de Action, daar is deze het goedkoopst en deze geeft een stuk minder reuk dan andere flessen die ik eerst geprobeerd heb van andere merken. Met een halve fles kan je 4 uur genieten van je sfeerlicht, eigenlijk gooi ik nooit een hele fles in de lantaarn. Dit is wel mogelijk, maar als je niet alles opbrand verdampt de resthoeveelheid tussentijds.

Lantaarn 's avonds thuis

Tot slot:

De foto's hier op de website gepubliceerd zijn daadwerkelijk foto's thuis gemaakt. op de website van gadgets en trends staan nog duidelijkere foto's die bezichtigd kunnen worden. Ben je op zoek naar een sfeerlicht die duurzaam is en zijn geld waard is, dan durf ik te zeggen dat de keuze voor Lambretti zeker niet verkeerd is. Zelf heb ik totaal geen spijt van de aanschaf en zeker tijdens de koude dagen staat mijn sfeerlicht aan.


Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK