Isolerende verf bestaat dat?

Een tijdje terug ben ik mij gaan oriƫnteren op het internet wat er allemaal mogelijk is om in huis te veranderen zodat de isolatiewaarde stijgt. Hoe beter de isolatie hoe meer rendement en dus hoe groter de kostenbesparing.

Nu wist ik niet dat er een product bestaat die door verf gemengd kan worden en ook bijdraagt aan betere isolatie in de woning. Dat is mooi tegen de stookkosten die toch klimmen ieder jaar. Binnen in huis worden meestal meerdere grote oppervlakten beschilderd. Met dit mengsel wordt hetzelfde oppervlak dus bekleed met een keramische oplossing door de verf heen. Dat is dus handig om als extra laag op het plafond te smeren, omdat warme lucht toch meestal opstijgt naar boven toe. Zo blijft de warmte binnenshuis met een besparing van rond de 20% winst aan energie. Tijdens het koude seizoen wordt warmteverlies voorkomen en tijdens het warmteseizoen worden de zonnestralen weerkaatst, waardoor het huis tijdens de zomer koeler blijft. Dit laatste is met name wanneer de verf aan de buitenzijde van het huis wordt aangebracht.

 

Zie hier een voorbeeld:

Verf met keramische oplossing aangebracht op het plafond Thermografische foto met het warmteverschil

De plek die beschilderd is met de keramische oplossing zorgt ervoor dat het tijdens de warme maanden koeler is in huis. Dit is weer prettiger voor het leefklimaat in huis. De isolerende verf kan ook goed toegepast worden als een extra dunne dakisolatie op zolder, de plek waar meestal het meeste warmteverlies ontstaat.

 

Beoordeel zelf wat je ervan vind

 

Isolerende verf bestaat, het is geen fabel.

De informatie over isolerende verf heb ik  hier  gevonden en het is zeker betaalbaar.

Ook staan er testrapporten met verassende resultaten beschreven als extra informatie voor het geval er nog twijfel is. Voor mijzelf heb ik besloten dat het de moeite waard is te proberen. 


Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK