Jemig buikgriep echt lastig...................

Sinds gisteren begonnen de klachten eerst kreeg ik geheel vanuit het niets last van mijn darmen een stekend gevoel.Ik had zalm gegeten op een cracker en dacht misschien is dit verkeerd gevallen.Toch lukte het mij in de avond een gewone maaltijd te nuttigen, alleen wilde het eten gewoonweg niet zakken.De hele nacht had ik last ervan de maaltijd bleef maar hangen en ik werd er beroerd van.

De volgende ochtend maar in bad want vaak werkt dat wel als je last hebt van de darmen zeker wanneer je last hebt van opgehoopte lucht. Deze lucht kan dan beter verplaatsen. Ook het bad had geen effect toen dacht ik hoe kom ik nou toch van dat rot gevoel af?

Ineens kwam de drang om te moeten overgeven. Ik liep naar het toilet en voor ik het wist had ik heel de beef terriyaki eruit gegooid die ik de avond ervoor genuttigd had.

Damn dit is echt ranzig..........

Het was niet echt een opluchting. Dat is wel als je tijdens een avond stappen te diep in het glaasje gekeken hebt dan lucht het juist wel op.

 2. Wat is nou buikgriep?

De officiƫle naam is gastro-enteritis en het is fors besmettelijk

Als het komt door een virus noemen we het een virale gastro-enteritis.

Het is een onsteking van de slijmvliezen van de maag, dunne darm en dikke darm

Buikgriep

 3. Hoe herken je het?

Buikgriep kent verschillende verschijnselen van uiting:

Buikpijn

Is een duidelijk verschijnsel. De buik voelt onrustig aan en ik durf bijna niks te eten omdat ik dan bang ben dat het verkeerd valt.

Overgeven

Dit verloopt de eerste keer plotseling en kan vaker voorkomen.

Koorts

In het begin ontstaat een hoge koorts die later wegzakt en tegen de avond weer klimt.

Verminderde eetlust

Hier heb ik nog steeds last van en je voelt je slap doordat je weinig eet.

De eerste dag heb ik veel als een slappe vaatdoek op bed gelegen.

Waterige diarree

Hier had ik niet direct last van in het begin totaal niet. Tot het moment dat ik dacht ff een poepje laten............. had ik zo de broek vol.  Nog een keer in bad dan maar zucht.. 

 

 4. Welke virussen veroorzaken gastro-enteritis?

De meest voorkomende virussen die gastro-enteritis veroozaken zijn:

Het rotavirus, het norovirus, het astrovirus en het adenovirus 

 

 5. Hoe kom ik van gastro enteritis af?

Gastro-enteritis veroorzaakt door een virus gaat vanzelf weer over, er bestaat geen behandeling voor.  Meestal duurt het tussen de 1 - 4 dagen om er bovenop te komen. De juiste voeding verkort het ziekteverloop. Belangrijk is ook om veel rust te nemen en goed te drinken zodat je niet teveel vocht verliest. Bij teveel vochtverlies door braken/ diarree en zweten kan het zijn dat je uitdroogt. Om dit te voorkomen is het belangrijk thee, water met suikers te drinken. In het bijzonder bij hevig braken is het eten van zout belangrijk. Let wel op dat je niet teveel zout pakt zodat je braken uitlokt. Het voordeel van zouten is dat dit het vocht vasthoud wat het lichaam nodig heeft.

Qua voeding is het aftasten of het mogelijk is om iets te eten. Als er geen eetlust aanwezig is, hoef je niets te eten. Eten zorgt ervoor dat de darmen belast worden en dat geeft extra irritatie aan het darmslijmvlies.  Een gezond lichaam heeft genoeg reserves om de dagen van de ziekte te doorstaan zonder eten dus dat geeft nog hoop voor mij.

Het is hartstikke vervelend om buikgriep mee te maken maar het komt vanzelf en het gaat meestal ook weer vanzelf weg. Zo zie je maar tijd heelt alle wonden.


Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK